Tuesday, March 17, 2009

10. päev - Royal Botanic Gardens & Sydney Opera House

Esimest korda rohelisel mandril oleku aja jooksul põõnasime üle kella üheksa. Kuna Indrek põrutas kolmeks päevaks lennukiga Brisben'i, siis on kavas ise endale tegevust leida.
Täna võtsime plaani omapäi Sydney'sse mineku. Kasutasime selleks bussiliiklust. Piletiostul hakkas bussijuht huvi tundma, et millises koolis Karoliina käib, kuna küsisin ühte piletit lapsele, tahtis näha õpilaspiletit. Karoliina ütles bussijuhile, et käib Eestis koolis, bussijuht hakkas selle peale naerma ja müüs meile soovitud pileti.

Bussist väljusime Sydney kesklinnas ja võtsime sealt suuna botaanikaaiale (Royal Botanic Gardens).

Botaanikaaed (asutatud 1816), asub päris suurel maatükil kesklinna kõrval ja sissepääs on sinna päikesetõusust loojanguni tasuta. Pildistada oli seal palju ja pilte tegime ka palju, personaalsete postkaartide tegemiseks jagub neid pilte tükiks ajaks.

Lõpuks õnnestus fotokaga kinni püüda ka kari lendrebaseid. Neid jagus botaanikaaia kõrgemate puude otsa omajagu ja nad tegid koledat häält. Kuna nad on riikliku kaitse all, siis neid siit ka keegi minema ei aja...

Leidsime botaanikaaiast ka ühe täiesti tõsiselt võetava roosiaia...

... ja ühe draakonipuu, mis oli küll kunagi ühele küljele kukkunud kuid selle suurusest saab siit aimu küll...

Sport massidesse! Igasugu jooksjaid ja muidu sportijaid leiab botaanikaaiast ja selle lähiümbrusest küllaga. See piirkond tundub olevat üks nende lemmikkohti.

Selliseid naljakaid lasteronge võib kohata mitmeski kohas Sydney kesklinnas. Neid kasutatakse kiiditeenuste osutamisel või sõidavad nad niisama mingite vaatamisväärsuste vahel.

Nii, nüüd saame kindlalt väita, et oleme viibinud Sydney ooperimaja (Sydney Opera House) juures

Vaade ooperimaja juurest kesklinnale...

Ilm oli palav ja päikesepaisteline, see tegi jäätise eriti ihaldusväärseks.

Sadama ligidal saime ka kahele aborigeenile pihta, kes muidugi mõista olid siia raha tulnud teenima. Need siin konkreetselt üritasid mingit oma muusikaga cd-plaati möödujatele maha müüa.

Ooperimaja vastaskaldal aga jäi silma üks pruut, kes fotograafidele poseeris, asusin minagi fotograafidega ühe rea peale...

Kaks pilti neljarattalistest inimese sõpradest - autodest, ülemisel üks luksusauto Maserati ja alumisel...

Nii tehti mööduvast bussist bussipeatuses ootavale rahvale KEEP SMILING'ut...

Ja ongi meie kollane buss nr 610, mis viib meid Sydney kesklinnast kenasti Castle Hilli'i tagasi.

5 comments:

  1. nii mina olen oma ülevaate teinud!

    ReplyDelete
  2. Teid lasti siis suure linna peale kahekesi lahti. Kas käite seal nagu turistid ikka kaart käes? Vöi saite oma ajudega hakkama?

    ReplyDelete
  3. Kaart oli ikka seljakoti taskus kaasas :)
    Kuid Sydney kesklinn on nii lihtne ja loogiline, siis piisab täiesti ümbruse vaatlusest ja võtad kohe õige suuna. Minule igatahes seal orienteerumine raskusi ei valmistanud.

    ReplyDelete
  4. hehee, või et esimest korda magasite üle üheksa. tuletagem meelde seda ainukest korda kui te üheni magasite.

    ReplyDelete
  5. KLyll on toredad ylevaated. ma jälle ytlen et ei vaja enam sinna minna
    mustahamba

    ReplyDelete