Tuesday, March 10, 2009

3. päev - Featherdale Wildlife Park & Sydney Tower

Kolmas päev äraksime juba varakult, päevaplaanis oli loomaparki (Featherdale Wildlife Park) minek. See on selline huvitav asutus, mis sarnaneb loomaaiaga, mille nimekirjas on eranditult Austraalias elutsevad olendid ja kus paljud loomad lihtsalt jalutavad vabalt ringi. Algul oli kavas enamus päevast seal veeta, kuid lõpuks tuli tüdimus juba kolme tunni jooksul peale. Kaua sa ikka neid kängurusid paitad... aga pilte sai nende tundide jooksul palju tehtud ja pisike valik nendest on ka siin näha.

Tabasime ühe vombati ringi luusimas, nagu hiljem selgus, siis meil vedas, sest kõik ülejäänud vombatid vaid magasid.

Koalad on ikka vapustavad unimütsid, proovige ise selliselt puu otsas magama jääda...

Tabasin ka uhkelt poseerimas ühe kookapurra, kui nägi mind fotokaga, hakkas ta erilise hoolega keksima.

Koaladega polegi nii lihtne kõrvuti sattuda, siin aga osutus see võimalikuks. Pildid kukkusid päris postkaardi väärilised välja...

Kängurud olid muidugi külastajaid nähes rohkem sööda peale väljas, mida sai 1 dollari eest lunastada ja siis kohe laiali jagada. Mõni neist oli päris ära väsinud...

Sama väsinud olid ka kõik vombatid, keda meil hiljem loomapargis näha õnnestus - pea sügaval puuõõnes (pimeduses) ja tagumist otsa presenteeriti loomapargi külastajatele...

Loomapargis sai pilte omajagu tehtud, ei hakka meie reisiblogi kogu valikuga väsitama - enamik jääb ikka erakokku tallele.

Koju jõudes õnnestus mul pildile saada kaks koolijutsi. Erinevalt Eestist on siin koolides kasutusel koolivorm. Igas koolis on oma vorm ja tundub, et lapsed kannavad seda päris rõõmuga.
Õhtul aga proovisime Intsuga koos, kas jõuame teletorni (Sydney Tower) ennem päikeseloojangut. Starditud sai tubli pool tundi varem, kui eelneval päeval. Auto parkisime Hiltoni hotelli parklasse ja siis kiirelt torni. Lift viis üles sujuva kiirusega, kuid kõrvad jäid ikka natuke lukku. Teletorni tipust (kõrgust 260 meetrit) avanes päris ilus vaade Sydney'le ja selle lähiümbrusele. Siin siis ka natuke õhtusi vaateid Sydney linnale teletorni tipust.

Alla tulles ootas meid ees veel väike Austraaliat tutvustav hologrammietendus ja 4-D kinoseanss (OzTrek). Vett küll ei pritsitud, kuid istmetel saime rappuda omajagu...

9 comments:

  1. need koaaladega pildid on hästi lahedad. te olete nii ühte nägu nendega seal:)
    Katre

    ReplyDelete
  2. elan ikka vahetevahel teie reisile kaasa. hetkel on mul väga kiire ja tihe. aga vaatan suure huviga.
    head pildid.
    mis aparaat teil on? väga head ruumilised fotod.

    ReplyDelete
  3. Need pildid on kõik Karoliina natuke päevi näinud peegelkaameraga tehtud (Canon EOS400D). Siia pistetud pildid on napilt kümnendik päeva jooksul tehtutest. Lisaks on olemas veel Indreku tehtud pildid, mida on ka juba üksjagu,kuid mida pole veel avalikkus näinud.

    ReplyDelete
  4. meil on nagu mingi fotomatkajate kokkutulek - Jaanis, Karoliina ja Ints üksteise võidu klõpsivad siin. Kusjuures karoliina ja jaanis veel kaklevad omavahel, kes saab pilti teha. rabavad üksteiselt fotokat ära jne:)

    ReplyDelete
  5. mulle meeldivad õhtused vaated

    ReplyDelete
  6. Mis loom see seal nagu urus on?

    ReplyDelete
  7. Vaatan ka pilte ikka huviga! Ja kui jutt juures on, siis loen veel suurema huviga! Kuidas oma reisiga senini rahule olete jäänud? Vihma ei kalla krae vahele vöi?
    Mardikas

    ReplyDelete
  8. lahe lugeda ja plaani pidada:)))
    tervitades,
    karin

    ReplyDelete