Monday, March 9, 2009

2. päev - Shoppamine & õhtune Sydney (Mrs Macquaries Point)

Teisele päeval magasime pikalt, kuskil 12 paiku alles saime silma lahti. Ilm oli kahtlane ja Katre tegi ettepaneku shoppama minna, viis meid kohaliku kaubanduskeskuse juurde ja lasi hulkuma. Esmalt tegime endale selgeks, millisest august me kaubanduskeskusse sisenesime, kuna Katre väitel peaks keskusel suurust jaguma ja oht on ära eksida.
Ja suurust sellel kaubanduskeskusel jagus, vähemalt Ülemiste või Viru keskusega võrreldav asutus sattus meie teele. Esmalt muidugi oli meie jaoks imelik see, et selline kaubanduskeskus on avatud vaid kella 16.30-ni. Arusaamatuks jäi see, kuidas tööl käivad inimesed kaubanduses käia saavad. neljapäeviti pidid kaubanduskeskused pikemalt lahti olema. Eks siis saab oma ostud töölisklass ära teha...
Loodame, et meid niipea kaubandusse hulkuma ei lasta, muidu lööme oma eelarvesse parandamatu augu. Igatahes see paar tundi röövis rahakotist arvestatava hulga dollareid :) Ostud jäävad avalikusele saladuseks, kuna niimõnikgi ost on Eestisse kingituseks plaanitud ja kulutatud summa jätame ka enda teada.
Õhtul plaanisime Sydney Toweris (teletornis) käimist. Kuna sinna on mõtekas minna päikeseloojumise ajaksja startides avastasime, et loojanguni on napp 40 minutit (sõit kesklinna ca 30 minutit+auto parkimine) siis tegime sõidu peal plaanides muudatuse. Läksime hoopis botaanikaaia taga asuvasse parki (Mrs Macquaries'i tippu). Sealt avanes suurepärane vaade linnale ja oli suurepärane võimalus õhtusi linnavaateid üles pildistada. Taevas oli natuke pilvine, nagu piltidelt näha on, kuid vihma ei sadanud ja õhtu oli piisavalt soe.

Pilte sai piisavalt palju tehtud ja nagu allolevalt pildilt näha, oli ka segajaid...

Kalda ääres leidsime ühe liivakivipaljandiku, mis meenutas kohe Piusa koopaid. Noorem generatsioon asus kohe oma püksitagumikke sellel määrima.

Õhus tiirutas pidevalt igasugu lennuvahendeid, siin püüdis Karoliina fotokaga kinni ühe helikopteri...

No vaat, kui arvate, et vaatan siin helikopterit, siis eksite, tegelikult ma vaatan lendrebaseid - suuri nahkhiirelaadseid olevusi, kes elutsevad hulgim botaanikaaias. Alloleval pildil püüdis Karoliina ka neid jäädvustada, kuid suht ebaõnnestunult...

Hilisõhtused vaated Sydney ooperimajale ja kesklinna kõrghoonetele on vapustavalt ilus. Seda vaadet sai jäädvustatud oi oi kui palju. Siia vaatamiseks said mõned üles laetud nendest.


Fotoaparaat võimaldab igasugu kentsakaid vigureid teha...

Siin sa üritatud kuud pildistada, kuid seda on üpris raske aimata. Lõpetasime oma hilisõhtuse fotosessiooni teisel pool jõge Harbouri silla all (Sydney Harbour Bridge). Proovisime olulisi vaatamisväärsusi natuke teise nurga all ka pildistada, arvestades, et pildid tuli teha pimedas, siis ei olnudki see nii kerge.
Pildistamine sai läbi ja oli aeg väsinud meeskond Muhvi bussi peale parkida. Buss iseenesest võttis õhtuhämaruses väga kahtlase värvivarjundi :)

3 comments:

  1. On jah ilusad vaated! Kas känguru liha olete juba proovinud?

    ReplyDelete
  2. Missugune uudis minule -" lendavad rebased! Ja Artur on suureks kasvanud ja näostki muutunud. Poodide kinnipanemisest on Katre rääkinud. Töesti imelik - seal maal ei ole möeldud tööinimestele eriti . Miks ei, on kyll möeldud - ka myyjad on inimesed ja neil on pered... Igatahes Reisiylevaade on suurepärane nagu oleks ise reisil....... Tundub et minul ei tarvigi enam Austraaliasse söitta.....
    mustahamba/ Katre ema

    ReplyDelete